Ako zarobiť na reklamách pri obsahovom webe a blogu? Zoznámte sa s Google AdSense

4. máj 2023 | Google Ads Manažment - tipy a triky

Chcete investovať do nových spôsobov zarábania na svojich stránkach? Stačí poznať zopár krokov a môžete sa naučiť, ako pridať reklamy na svoje webové stránky.

  • Jednou z hlavných platforiem na pridávanie reklám na webové stránky je Google AdSense.

Čím väčšiu návštevnosť máte, tým väčšie sú šance získať vysoký zisk z reklám.

  • Pod pojmom Google AdSense si možno predstaviť reklamný program vytvorený spoločnosťou Google, v ktorom klienti platia za propagáciu svojich reklám na rôznych webových stránkach.

Majitelia blogov a obsahových webových stránok si môžu zarobiť finančné prostriedky práve umiestnením reklám na svojich stránkach bez toho, aby sa museli starať o výber reklám alebo hľadanie spoločností, ktoré majú záujem o ich priestor. O všetko sa postará spoločnosť Google alebo aj my. Relevancia zobrazovaných reklám spočíva napríklad aj v tom, aký je obsah stránky a cieľové publikum.

Ako funguje služba Google AdSense?

  • Služba AdSense je založená na ponukovom systéme, ktorý možno chápať ako „aukciu reklám“. Inzerenti určujú, koľko sú ochotní zaplatiť za zobrazenie svojich reklám, a to stanovením maximálnej ceny ponuky. Google automaticky spája inzerentov s vydavateľmi, ktorí majú relevantných používateľov pre tieto reklamy.

Ak píšete napríklad blog pre tehotné mamičky a máte texty o tom, ako prekonať prvé tehotenstvo, návštevníci vašej webovej stránky neuvidia reklamy týkajúce sa lyžiarskeho oblečenia určeného pre dospievajúcich chlapcov. Budú sa im zobrazovať relevantné reklamy.

  • Ak sa o zobrazenie na vašom webe uchádza viac inzerentov, zvýšia sa aj ponuky. V tomto prípade môžete ako vydavateľ zarobiť viac peňazí.

Aký je postup?

  • Po tom, čo si vytvoríte účet na Google AdSense, si vyberiete typy reklám, ktoré chcete mať na svojej webovej stránke.
  • Ďalej si vyberiete umiestnenie, kde sa budú tieto reklamy zobrazovať. Napríklad v hornej časti stránky, po stranách alebo v spodnej časti.
  • Spoločnosť Google určí, ktoré reklamy sa majú umiestniť na vašu webovú stránku podľa vašej pozície Ad Rank. Tá sa určuje na základe ponuky ceny za kliknutie a vášho skóre kvality.
  • Skóre kvality závisí od miery prekliku na kľúčové slová.

Ako zvládnuť Google AdSense bez najmenšej námahy a s výsledkami

1. Skontrolujte, či vaša webová stránka spĺňa požiadavky služby Google AdSense

Ak chcete na svoju webovú lokalitu pridať reklamu pomocou služby Google AdSense, musíte spĺňať požiadavky platformy. Ide napríklad o tieto parametre:

  • vlastný jedinečný obsah
  •  nezverejňovanie nezákonného obsahu, škodlivého alebo reklamného softwéru či neporušovanie autorských práv.

2. Vytvorte si v Google AdSense účet

Keď ste už dôsledne skontrolovali, či vaša webová stránka dodržiava zásady služby Google AdSense, nastal čas vytvoriť si účet. Prejdite na platformu a kliknite na položku „Začať“. Nezabudnite na jednu vec. V prípade, že máte účet Gmail alebo používate inú službu Google, účet už automaticky vlastníte.

Aby ste mohli prijímať platby, musíte vyplniť požadované informácie vrátane telefónneho čísla a poštovej adresy spojenej s vaším bankovým účtom. Potom stačí pripojiť svoju webovú stránku k službe Google AdSense vložením unikátneho kódu.

Ak ste prihlásení do účtu Google AdSense, stačí ak kliknete na položku „Pridať web“ a vložíte tam napríklad stránku „3R.sk“.

Náš tip: Ak používate WordPress a neviete ako kód vložiť, vyskúšajte WordPress sprievodcu, aby nedošlo k omylom. Je to jednoduchšie, ako sa zdá. Na pridanie web stránky nemusíte byť odborníkom na kódovanie.

O tom, aké typy reklám chcete mať na svojom webe a čo znamená kód Auto ads si povieme nabudúce. Ak potrebujete prakticky poradiť a pomôcť s informáciami, ktoré ste našli v tomto texte, neváhajte nás osloviť. Sme tu pre vás a radi vám pomôžeme.

 

Ďalšie články

Oplatí sa investovať do SEO?

Oplatí sa investovať do SEO?

Ak potrebujeme niečo vedieť, vždy si to ideme „vygoogliť“. Vyhľadávače sa stali súčasťou nášho bežného života tak, ako...

Espania Logo
{

Spoločnosť 3R nám pomáha so správou Google Ads kampaní a tiež so SEO a sme veľmi spokojní s ich službami. Nachádzame sa na popredných miestach v Googli pre všetky naše hlavné kľúčové slová.

5
Mgr. Stojanka Dolezhajova
Renovin Logo
{

Výborná spolupráca, 3R nám poskytli nový pohľad na našu webstránku Renovin Reality. Dohodli sme sa, že budeme pracovať na ďalšom zviditeľňovaní našej realitnej kancelárie na internete.

5
Ladislav Čech
Prevozky Logo
{

Ďakujeme za pretvorenie nášho webu www.prevozky.sk a jeho zviditeľnenie vo vyhľadávaní Google. Oceňujeme profesiónálny a odborný prístup, takisto časté konzultácie a spätnú väzbu. Tešíme sa našu ďalšiu spoluprácu. Služby tímu 3R vrelo odporúčame.

5
Lukáš Gajdoš
Fiorano Logo
{

Sme veľmi spokojní s prácou a prístupom p. Rusnákovej, všetko je výborne spracované a vysvetlené. Skvelá organizácia práce, vždy odpovedá na telefonát alebo mail a snaží sa nám čo najviac pomôcť. Vďaka SEO optimalizácii od 3R nám stúpol predaj, takže jednoznačne odporúčame.

5
Fiorano sro
Logro-účtovníctvo
{

Simona z 3R Marketing je veľmi šikovná, proaktívna, rozmýšľa aj za klienta, s 3R Marketing sa mi spolupracuje veľmi dobre, rozhodne odporúčam, páčia sa mi ich odborné a profesionálne služby.

5
Ailin Hanková
Kup a predaj Logo
{

Profesionálny prístup. Vynikajúce výsledky pri optimalizácii stránky a nastavení reklamných kampaní.

5
Sergii Liubchenko
Decor-Glamour Logo
{

Skvelá komunikácia, profesionálny prístup, výborne odvedená práca. Ďakujem za promptné riešenie požiadaviek a Vaše rady. Odporúčam:))

5
Andrea Račáková
Rustikálny nábytok logo
{

Ďakujeme za špičkový webdizajn aj údržbu webu potrebnú z dlhodobého hľadiska.

5
Richard Adler
Adler Autoservis
{

Odbornosť, kreativita, perfektný prístup.., som veľmi spokojný!

5
Richard Adler
NTC Logo
{

“Naše vzájomné vzťahy pretrvávajú viac než dva roky a sme veľmi spokojní s výsledkami, ktoré sme dosiahli vďaka 3R. Dostali sme sa na popredné miesto v Google. Pre všetky naše kľúčové slová sme dosiahli veľmi dobré pozície v minimálnom časovom rozmedzení po tom, čo sme začali využívať služby SEO.”

5